Velkommen

Velkommen til første kurs i serien Lett å gjøre rett. Denne kursserien er laget for å for å gjøre deg god til å legge opp til suksess i treningsøktene dine. Å trene belønningsbasert handler nemlig om å legge til rette for at hunden gjør rett, for å så øke sannsynligheten for rett i framtiden ved å gi hunden noe den vil ha. Hvordan vi øker sannsynligheten for at hunden gjør rett i framtiden jobber vi med i kursserien Effektive forsterkere. 

I dette kurset skal du lære å sette mål for treningen din. Du skal også lære hvordan du bestemmer kriteriene i treningen, altså hva hunden må gjøre i neste repetisjon for å oppnå belønning. Å ha et mål med treningen gjør både treningen mer strukturert og mer givende både for hund og trener. Om i tillegg målet er beskrevet detaljert og positivt, hjelper det oss også med hvordan vi bør legge opp treningen for å nå det. Å bestemme kriteriene i treningen er litt mer komplisert. Kriteriene dine bør i tillegg til å være detaljert beskrevet og positivt formulert, også være i passe vanskelighetsgrad. Vi vil at det skal være enkelt for hunden å oppnå dem samtidig som vi hele tiden må gjøre det litt vanskeligere slik at treningen har framgang. I planleggingen av treningen utarbeider vi gjerne kriterieplaner som hjelper oss under gjennomføringen av treningsøktene. Disse planene er en opplisting av kriterier i stadig økende vanskelighetsgrad som tar oss fra der vi er til dit vi vil. 

Dette kurset består av 9 tekstleksjoner og 3 øvelsesleksjoner. De tre første leksjonene handler om hvordan vi setter og formulerer mål for hundetreningen vår. Resten av kurset bruker vi på å hjelpe deg til å bestemme rette kriterier i treningsøkten din. Kurset er på NIVÅ 1 og det vil si at du ikke trenger andre forkunnskaper enn å vite litt om atferd og læring for å ha nytte av kurset. 

Vi håper du synes kurset er nyttig og setter stor pris på om du gir en tilbakemelding til oss når du har fullført. Kos deg!