Velkommen

Velkommen til det tredje kurset i kursserien SITT. Denne kursserien forklarer deg hvordan du lærer hunden din å stoppe og sette seg på ulike signaler og under ulike forstyrrelser.

Dette kurset viser og forklarer deg hvordan vi lærer hunden å sette seg på signal kast/fall. Vi lærer deg ulike øvelser for å fortelle hunden at den skal sette seg når den ser noe kastes uavhengig av hvem eller hva som kaster det, hvilken avstand det er på, hva hunden gjør når det kastes og hvilke andre forstyrrelser som er til stede. 

Kurset består av 4 tekstleksjoner og 5 øvelsesleksjoner med til sammen 15 øvelser. Øvelsene viser deg hvordan du først legger på signal kast/fall i situasjonene du har lært hunden å sette seg frivillig, og deretter hvordan vi utvikler dette til at hunden reagerer på signal kast i vanskelige situasjoner. Vi jobber med forstyrrelser som avstand, høyt aktivitetsnivå, andre hunder og at oppfluktsdummyen kastes fra medhjelper og miljøet. Til slutt ser vi på hvordan vi kan lage øvelser som har direkte overføringsverdi til situasjoner vi møter på jakt og jaktprøver. 

Kurset er på NIVÅ 4. Det vil si at hunden bør ha kunnskaper og ferdigheter du finner på nivå 3 kursene i samme kursserie. For dette kurset gjelder det SITT 1 – Frivillig sitt og SITT 2 – Bli sittende. Det er ikke nødvendig at hunden din kan alle øvelsene i alle vanskelighetsgrader fra kursene og du må gjerne hoppe litt fram og tilbake mellom øvelsene i SITT 1, 2 og 3 i treningen dersom du føler hunden mangler noen forkunnskaper. 

Vi håper du synes kurset er nyttig og setter stor pris på om du gir en tilbakemelding til oss når du har fullført. Kos deg!