Å gå onlinekurs hos R+Gundogs

Onlinekurs er et kurs der du får all informasjonen din fra nettet. Den største fordelen er at du kan trene når du vil og hvor du vil.

I denne artikkelen får du vite alt du trenger for å kunne melde deg på og få mest mulig ut av denne formen for kurs. 

R+Gundogs

Et onlinekurs hos R+Gundogs gir deg en meget grundig forståelse i belønningsbasert trening av fuglehund. Vi er opptatt av at du skal bli en flinkere hundetrener av å gå kurs hos oss slik at du kan ta gode avgjørelser i din hundetrening senere. Hos R+Gundogs tar vi ingen snarveier men forteller deg alt du trenger å vite om emnet kurset omhandler. 

Kursene våre er tilpasset både dere som ikke har trent noe særlig før, dere som er godt kjent med belønningsbasert hundetrening men har liten erfaring med fuglehunder, og dere som har mye erfaring med fuglehunder men liten erfaring med belønningsbasert trening. Teksten og øvelsene er også skrevet slik at man kan tilpasse treningen etter den hundetypen man har. 

Instruktørene i medlemsportalen er ledende innen belønningsbasert fuglehundtrening i Norden. De holder seg kontinuerlig oppdatert ved å søke kunnskap og gå kurs hos internasjonalt anerkjente instruktører innen flere grener.  Metodene er godt utprøvd og har gitt gode resultater på alle raser, hos både elever og instruktører. 

Hvorfor gå onlinekurs?

Det er mange fordeler ved å gå nettbaserte kurs. Den mest selvfølgelige er at du ikke er avhengig av å møte opp til bestemte tider. Du slipper reise og du kan gjøre øvelsene i det miljøet du pleier å trene. Dette er et stort pluss om du har en hund som sliter med å vise seg fram i ukjente miljø. En annen fordel er at du har tilgang til kursene så lenge du velger å være medlem og kan dermed ta kurset i ditt tempo, eller gå tilbake og lese tekster og gjøre øvelser på nytt igjen. 

Noen ulemper er det også. Du mister bl.a den sosialiseringsbiten man får “gratis” på fysiske kurs. Men for dere som savner dette er det mulig å bli med på de andre kursene R+Gundogs arrangerer. Se denne siden for mer informasjon om andre typer kurs. En annen mulighet som gjør at du får ekstra mye igjen for å gå onlinekurs er å gå de sammen med andre i nærområdet slik at dere lager en treningsgruppe. Så kan dere møtes fysisk og hjelpe hverandre med øvelsene. Dette er noe vi spesielt heier på for det er av evaluering av egne trenerferdigheter man blir flinkest til å trene hund på.

Hvordan delta på onlinekurs?

For å finne ut hvilket kurs som passer for deg har vi laget en suksessti som tar deg som medlem fra der du er i dag til din drømmefuglehund. Kursene er delt inn i vanskelighetsgrader med gitte forutsetninger. For å få nærmere informasjon om hva kurset inneholder og hvilke forutsetninger du bør ha for å lykkes klikker du inn på hvert kurs. Noen av kursene bygger på hverandre, mens andre er frittstående. Kursene er bygd opp litt ulikt etter hva de omfatter, men har også en del likhetstrekk. De inneholder tekstleksjoner, øvelsesleksjoner, sjekklister og spørsmål til ettertanke. Siden de fleste kursene er selvstudier  legges det stor vekt på at du skal evaluere din egen status før du går videre til større utfordringer.

Å gå onlinekurs som medlem av R+ Gundogs er lett. Alle våre kurs er tilgjengelig for deg som er medlem og du kan velge å vrake i hva du har lyst til å studere uten å betale noe som helst mer enn medlemskap. Du kan også velge å se på enkeltleksjoner innad i et kurs, gå tilbake til et kurs du har tatt tidligere og repetere øvelser eller hoppe av et kurs halvveis dersom du innser du burde tatt et annet. 

I kursene som omhandler ulike trenerferdigheter er det en overvekt av tekstleksjoner, mens i kursene som omhandler innlæring av ferdigheter hos hunden er det overvekt av øvelsesleksjoner. 

Selv om alle leksjonene i et kurs er åpne er kurset skrevet med tanke på en progresjon fra start til slutt. Vi anbefaler derfor at du leser leksjonene og gjør øvelsene i rekkefølgen vi har satt opp. 

Kursnivåer

Våre kurs er delt inn i ulike nivåer etter hva du trenger av forkunnskaper for å ha nytte av dem. Forkunnskapene kan du ha tilegnet deg gjennom kursene hos R+ eller andre steder. Alle kursene er derfor åpne uavhengig av hvilke av våre kurs du har fullført. 

NIVÅ 0 – Dette er kurset Atferd og læring. Alle, uavhengig av erfaring, bør begynne her. På den måten blir dere kjent med grunntanken bak treningsfilosofien i R+ og dermed også grunnsteinene i alle de andre kursene hos oss. 

NIVÅ 1 – Disse kursene omhandler grunnleggende kunnskaper om hundetrening. Vi går igjennom trenerferdigheter og øver på å sette disse ut i praksis. Du trenger ingen spesielle forkunnskaper utenom kursserien om Atferd og læring. 

NIVÅ 2 – Disse kursene omhandler mer avanserte trenerferdigheter. De bygger på kursene i NIVÅ 1 i samme kursserie og forutsetter at du har disse kunnskapene og trenerferdighetene inne. 

NIVÅ 3 – På NIVÅ 3 begynner vi virkelig å trene hund. Dette er de første kursene i ferdighetsseriene. Kursene på NIVÅ 3 forutsetter at du har kunnskaper og trenerferdigheter som dekkes av kursseriene på NIVÅ 1 og 2. 

NIVÅ 4 – For å ha nytte av disse kursene må hunden din ha ferdigheter som tilsvarer det du lærte den på NIVÅ 3 i samme kursserie. 

Ved å være medlem får du tilgang til kursmaterialet. Etter påmelding og betaling får du tilsendt informasjon for å kunne logge deg på Min Side, og du kan starte kurset ditt umiddelbart. For å kunne ha nytte av kurset må du ha en PC/smarttelefon og internett med god hastighet. For de kurs vi tilbyr innsending av video må du ha videokamera og videoredigeringsprogram og en youtube konto for opplasting av dine filmer.

Velkommen inn i R+Gundogs' MEDLEMSPORTAL!