Velkommen

Velkommen til det første kurset i kursserien APPORT. Denne kursserien inneholder alle kursene vi har om apportering både for stående og støtende fuglehunder. 

Dette kurset viser og forklarer deg hvordan du lærer hunden  din alt den trenger å kunne om apport som du kan lære inn på 2 m². Den vil lære å gripe fra hånden og plukke opp fra bakken, holde gjenstandene i et stødig, jevnt og stabilt grep, avlevere til hånd og slippe på signal TAKK. Vi går også igjennom hvordan vi kvalitetssikrer atferden og hvordan vi generaliserer den til ulike miljø og apportobjekter. 

Kurset består av 6 tekstleksjoner og 7 øvelsesleksjoner med til sammen 13 øvelser. Alle øvelsene viser deg hvordan du trener fram en god grunnleggende apport. Vi jobber med å shape, få flyt på og generalisere frivillig opptak, hold fast og avlevering til hånd. Vi legger også på signal og introduserer apport med fjær på. 

Kurset er på NIVÅ 3. Det vil si at du bør ha kunnskaper tilsvarende innholdet i kursseriene Atferd og læring, Effektive forsterkere og Lett å gjøre rett. Du bør ha god kontroll på hvordan du belønner hunden din, viktigheten av et belønningssignal, hvorfor vi skal holde arbeidsposisjonen, hvordan vi lærer hunden å jobbe for å få, og hva vi mener med at hunden skal engasjere seg i det vi vil i treningen og hverdagen. Du bør også ha god kunnskap om kriteriesetting i treningen, hvordan du kan øke og senke kriteriene, hva innlæringsveien er, og hvordan du planlegger, gjennomfører og evaluerer treningsøktene, og hvordan du planlegger og håndterer eventuelle feil i treningen. 

Vi håper du synes kurset er nyttig og setter stor pris på om du gir en tilbakemelding til oss når du har fullført. Kos deg!