Velkommen

Velkommen til andre kurs i kursserien Effektive forsterkere. Denne kursserien er laget for å gjøre deg god til å belønne hunden slik at den har lyst til å gjøre atferden som ble belønnet en gang til. Å trene belønningsbasert handler nemlig om å legge til rette for at hunden gjør rett, for å så øke sannsynligheten for rett i framtiden ved å gi hunden noe den vil ha. Hvordan vi legger til rette for at hunden gjør rett jobber vi med i kursserien Lett å gjøre rett. 

Dette kurset setter fokus på viktige trenerferdigheter. Først tar vi opp poenget med belønningssignaler og belønningssystem og ser på hensikten med å holde arbeidsposisjonen. Å ha orden på disse tingene bedrer kommunikasjonen med hunden og gjør treningen vår mer forståelig for hunden. Deretter går vi igjennom hvorfor det er viktig å ha god timing når vi trener hund. Både når vi gir belønningssignal, andre signal, setter i gang aktivitet og avbryter uønsket atferd vil vår timing spille en stor rolle i effekten av treningen. 

Dette kurset består av 6 tekstleksjoner og 1 øvelsesleksjon. De fire første leksjonene tar for seg hva belønningssignal, arbeidsposisjon og belønningssystem er, og de neste tre omhandler timing. I øvelsesleksjonen skal du øve på å holde arbeidsposisjonen din mens du gir de ulike belønningssignalene. Kurset er på NIVÅ 1 og det vil si at du ikke trenger andre forkunnskaper enn å vite litt om atferd og læring for å ha nytte av kurset.

Vi håper du synes kurset er nyttig og setter stor pris på om du gir en tilbakemelding til oss når du har fullført. Kos deg!