Velkommen

Velkommen til det første kurset i kursserien Innkalling. Denne kursserien forklarer deg hvordan du trener fram en hund som kommer når du roper på den, uavhengig av situasjon og miljø. 

Dette kurset viser og forklarer deg hvordan vi bygger verdi og lærer hunden å reagere rett på innkallingssignalet ditt. Under kurset jobber vi kun i enkle miljøer uten forstyrrelser, og der belønningen vi har kontroll på alltid har størst verdi for hunden. Vi jobber både innendørs og utendørs, og de fleste av øvelsene kan du ta med deg å gjøre på det faste treningsområdet ditt. Jo flere miljøer du bygger verdi for innkallingssignalet ditt i, jo bedre er det. Kurset består av 5 tekstleksjoner og 5 øvelsesleksjoner med til sammen 11 øvelser.

Kurset er på NIVÅ 3. Det vil si at du bør ha kunnskaper tilsvarende innholdet i kursseriene Atferd og læring, Effektive forsterkere og Lett å gjøre rett. Du bør ha god kontroll på hvordan du belønner hunden din, viktigheten av et belønningssignal, hvorfor vi skal holde arbeidsposisjonen, hvordan vi lærer hunden å jobbe for å få, og hva vi mener med at hunden skal engasjere seg i det vi vil i treningen og hverdagen. Du bør også ha god kunnskap om kriteriesetting i treningen, hvordan du kan øke og senke kriteriene, hva innlæringsveien er, og hvordan du planlegger, gjennomfører og evaluerer treningsøktene, og hvordan du planlegger og håndterer eventuelle feil i treningen. 

Vi håper du synes kurset er nyttig og setter stor pris på om du gir en tilbakemelding til oss når du har fullført. Kos deg!